19 Aprila, 2024
Aktuelno

Na protestu u Mladenovcu, isti broj okupljenih građana i policajaca?

U utorak, 14. jula 2020. godine u Mladenovcu je održan drugi u nizu protest nezadovoljnih građana. Oni su se nešto posle 18 časova okupili na parkingu ispred zgrade Skupštine gradske opštine Mladenovac, izražavajući neslaganje sa stanjem u državi, ali i u opštini. Građana sa pištaljkama i ponekim transparentom bilo je i u opštinskom parku, a zajedno sa ovima ispred opštinske zgrade bilo ih je oko 50.

Čini se da je toliko bilo i policajaca koji je trebalo da obezbeđuju protest, što u uniformi, što u civili, a patrole pripadnika policije su bile raspoređene na svakoj raskrsnici u užem centru opštine. S obzirom da je okupljanje nezadovoljnih građana proteklo mirno i bez bilo kakve akcije, policija nije reagovala.

Najavljujući protest na društvenim mrežama, bez jasne informacije o tome ko je organizator, rečeno je da protestno okupljanje za cilj ima iznošenje četiri zahteva pred lokalnu i republičku vlast. Lokalni zahtevi su rešavanje problema vodosnabdevanja i poboljšanje kvaliteta vode, kao i rešavanja problema lečenja Mladenovčana jer je Specijalna bolnica za interne bolesti pretvorena u COVID bolnicu. Zahtevi koji su se odnosili na republički nivo su ostavka kriznog štaba i odabir novog i prestanak neustavnog mešanja predsednika Republike Aleksandra Vučića u epidemiološke teme i odluke.

Nakon pola sata protesta, okupljeni su se mirno razišli, a među njima su bili i odbornici SzS u prošlom savezu Skupštine GO Mladenovac, Sandra Davidović i bivši predsednik opštine Dejan Čokić, koji je trenutno i odbornik Saveza za Srbiju u Skupštini grada Beograda. Protestu je prisustvovao i odbornik odborničke grupe Samo jakou prošlom sazivu lokalnog parlamenta, Stefan Gajić.

Podsetimo, prvi protest u Mladenovcu organizovan je u nedelju, 12. jula, na kojem je prisustvovalo oko 100 ljudi, duplo više nego na jučerašnjem, a da li će biti novoh okupljnja za sada nije izvesno.

Tekst: Predrag Aleksendrić

Foto: nadrugipogled.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *