21 Maja, 2024
BalkanCrna Gora

U Budvi boravi oko 39.000 gostiju, u hotelskom smještaju 16.070 gostiju

U hotelima, kampovima, odmaralištima, hostelima i privatnom smještaju, prema brojnom stanju rađenom 28. jula, registrovano je ukupno 38.942 gosta, što je na nivou prošle godine.

U hotelskom smještaju je registrovano 16.070 gostiju, u privatnom smještaju 21.093, dok je u kampovima, odmaralištima i hostelima registrovano ukupno 949 gostiju.

Prema podacima Turističke organizacije Budve i procjeni broja gostiju u privatnom smještaju na osnovu parametra iznesenog komunalnog otpada sa područja opštine Budva, u Budvi ukupno boravi blizu 60.000 gostiju, odnosno 11 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Ovaj broj gostiju predstavlja procjenu, odnosno broj registrovanih gostiju u hotelima, kampovima, odmarailištima i hostelima i procijenjen broj gostiju u privatnom smještaju.

Kada je u pitanju struktura inostranih gostiju u hotelskom smještaju, najbrojniji gosti su iz Srbije, Izraela, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Švajcarske, Egipta, Kazahstana, Turske, Velike Britanije, Francuske, Italije, Slovačke i Litvanije.

Najbrojniji inostrani gosti u privatnom smještaju su iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Poljske, Makedonije, Mađarske, Švedske i Bjelorusije.

Tekst: vijesti.me

Foto: Vuk Lajović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *