14 Aprila, 2024
Bosna i Hercegovina

Konferencija u Sarajevu s ciljem umrežavanja bh. žena iz domovine i dijaspore

Žene Bosne i Hercegovine iz zemlje i dijaspore sastale su se na konferenciji u Sarajevu, drugoj te vrste otkako je osnovano Udruženje “Ujedinjene žene”, organizator skupa.

Na početku je ozvaničen Memorandum potpisan između tog udruženje i asocijacije čije su članice bosanskohercegovačke žene u dijaspori.

Tema i cilj konferencije je daljnje umrežavanje bh. žena što žive u domovini i izvan nje.

Aktivnosti ove mreže su od 2019. godine, kada je osnovano Udruženje organizator, bile brojne i raznolike pa i u godini kad je svijetom zavladala pandemija COVID-a 19 i kad su brojne aktivnosti realizirane online a osnovna misija cjelokupne inicijative opstala.

Jasna Hamzabegović, predsjednica Udruženja, smatra da je iznimno važno postići osnaživanje žena – edukativno, psihološko, kreativno, kao uslov za razvoj cjelokupnog bosanskohercegovačkog društva.

Tokom otvaranja konferencije, kazala je da ženama treba otvoriti nove perspektive i potaknuti ih na promjene. Kao cilj konferencije je navela ukazivanje na stvarne potencijale bosanskohercegovačkih žena bilo da one žive u domovini ili dijaspori.

Tekst: klix.ba

Foto: D. S./Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *