25 Juna, 2024
Hrvatska

Dve godine suspenzije hrvatskom rukometašu Josipu Maršanu pozitivnom na kokain

HRVATSKI rukometaš Josip Maršan suspendiran je nakon što je pao na dopinškom testu koji je proveden 2. ožujka, potvrdilo je to stegovno vijeće Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo potvrdilo i suspenziju igraču MRK Umaga.

Maršan se neće moći baviti rukometom do 19. ožujka 2021. godine.

Maršan je prošle zime trebao biti pojačanje PPD Zagreba nakon što se istaknuo dobrim igrama u Umagu. ”Poziv iz metropole je i došao nakon ovih naših odličnih igara. Vrlo brzo smo dogovorili sve detalje ugovora te sam postao igrač PPD Zagreba. Ponosan sam i sretan jer zna se što Zagreb predstavlja kako u Hrvatskoj tako i u europskim okvirima u rukometu. Ugovor je višegodišnji , očekivanja su za sada vrlo realna i skromna. Tako sam razmišljao do sada i uvijek se pokazalo točnim. Na meni je da se svojim trudom i zalaganjem izborim za priliku i kada ju dobijem da ju iskoristim na najbolji mogući način”, rekao je lani 24-godišnji Zadranin kad je dolazio u Zagreb. Ipak, avantura u metropoli trajala je kraće nego što je Maršan očekivao.

Maršan je s PPD-om proveo tek dva tjedna na pripremama, da bi nakon jedne odigrane prijateljske utakmice napustio klub i otišao natrag u Umag. Upisao je nastup za Zagreb 15. siječnja prošle godine u prijateljskoj utakmici protiv Gorice kad je zabio dva pogotka.

Maršan je lani pričao čak i o reprezentaciji. Nadao se pozivu Line Červara nekad u budućnosti.

”Mislim da je svakom sportašu to san, pa tako i meni. Svjestan sam konkurencije, trenutačno sam samo fokusiran na klupske obveze, a poziv ako jednog dana dođe, to će biti najveća nagrada za sve uloženo.”

Izvor: index.hr

Foto: MRK Umag

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *