25 Juna, 2024
BalkanBosna i Hercegovina

Lorens Listo predsjednik Kluba skakača u vodu “Mostari”

Šampion tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru sa rekordnih 13 pobjeda Lorens Listo je novi predsjednik Kluba skakača u vodu Mostari. Ovu odluku jednoglasno je donio Upravnu odbor tog klub u gradu na Neretvi.

“Meni je ovo kruna skakačke karijere, da postanem predsjednik kluba u kojem sam počeo skakati. Velika mi je čast ali isto tako i odgovornost, jer je puno teži zadatak voditi čitav klub i organizovati sve zajedno sa Upravnim odborom, nego što mi je bilo skakati. Prije sam se brinuo samo za sebe a sada treba da brinem za sve skakače i aktivnosti koje kluba radi”, kaže Listo za Klix.ba.

Tako je on već krenuo u organizaciju tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru koji će se ove godine održati 25. jula s početkom u 16 sati.

“Skokovi sa Starog mosta su veliki događaj za Mostar i čitavu BiH , ali i regiju, jer svi znamo da se ovaj događaj putem raznih medija prati širom svijeta. Svakako sam u organizaciju involviran, ali kao predsjednik kluba sada imam mnogo veće obeveze i odgovornost . Dat ću sve od sebe da ovogodišnja manifestacija bude pravi spektakl kao što je to bilo i ranije, te opravdati povjerenje koje mi je ukazano za ovu važnu funkciju”, kazao je Listo.

Tekst: klix.ba

Foto: R. D./Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *