19 Juna, 2024
Aktuelno

Hoće li Vladan Glišić biti stari – novi predsednik gradske opštine Mladenovac?

Prema navodima dobro upućenih u politička zbivanja u Mladenovcu, novi predsednik opštine bi mogao da bude dosadašnji predsednik, Vladan Glišić. Takođe se govori da je državni sekretar Milisav Miličković, poverenik za mladenovačke naprednjake, predlagao da za novog predsednika bude izabran Miloš Petrović, četvrti na listi kandidata za odbornike SNS u lokalnom parlamentu, što je ovaj navodno kategorički odbio.

 

Potvrdu navedenog, ali ni demanti, nismo dobili od izvora u OO SNS u Mladenovcu, gde nam je rečeno da će se odluke o tome ko će biti predsednici opštine i Skupštine, najverovatnije saznati sledeće nedelje. Takođe nam je potvrđeno da su u toku pregovori sa Socijalističkom partijom Srbije o njihovom ulasku u vlast u Mladenovcu, sa napomenom da će ta odluka najverovatnije zavisiti od toga da li će dve stranke biti u koaliciji na republičkom nivou.

Nismo uspeli da saznamo da li se pregovaralo ili se pregovara sa mladenovačkim radikalima, ali nam je rečeno da će „po svemu sudeći SRS biti opozicija u mladenovačkoj Skupštini“.

Podsetimo, na prethodnim lokalnim izborima, koji su održani 21. juna 2020. godine predate su samo liste kandidata za odbornike, SNS, SPS-JS i SRS i sve tri su prešle cenzus. Naprednjaci su osvojili apsolutnu većinu, 42 mandata (od 55) i mogu sami formirati vlast. Socijalisti su osvojili 10 mandata, a radikali tri.

Izlaznost na izborima u Mladenovcu je iznosila 47,88%, manja nego što je bila na nivou cele Srbije (48,93%), a veća nego izlaznost u gradu Beogradu (35%).

Tekst: Predrag Aleksendrić

Foto: insajder.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *