14 Aprila, 2024
Aktuelno

Studenti zaraženi COVID-om, sa blagom kliničkom slikom, smešteni u Mladenovcu

Prema informacijama do kojih je došao portal Na Drugi Pogled, u Specijalnoj bolnici u Mladenovcu koja ima kapacitet 102 kreveta, se do juče nalazilo 55 pacijenata, a prema nezvaničnim informacijama, danas ih je nešto više od 60. Reč je o ljudima zaraženim koronavirusom, koji su pre toga bili u Kovid bolnici na Sajmu u Beogradu. Najstariji pacijent, prema pisanju medija, ima 68, a najmlađi 12 godina. Prvi pacijenti su u mladenovačku bolnicu premešteni 4. juna, a sada su tu smešteni i studenti iz Studentskog doma „Karaburma“ u kojem je otkrivena zaraza. Studenti koji se leče u Mladenovcu su sa blagom kliničkom slikom i prema rečima epidemiologa Studentske poliklinike dr Mile Paunić, ne osećaju se loše.

Od 4.932 testirane osobe u Srbiji, u poslednja 24 sata, kod 71 je potvrđeno prisustvo koronavirusa, a jedna osoba je preminula.

“Oko dve trećine svih osoba kod kojih je potvrđena infekcija ili nema nikakvih simptoma ove infekcije ili se radi o blažim formama. To je jedan od najznačajnijih pokazatelja u ovom momentu”, rekla je juče  Darija Kisić Tepevačević, zamenica direktorke Instituta “Batut”.

Od izbijanja zaraze koronavirusom, u Srbiji su registrovana 12.102 pacijenta od 291.996  testiranih, a 252 osobe su preminule.

 

Tekst: Predrag Aleksendrić

Foto: Facebook/Screenshot

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *