21 Maja, 2024
Srbija

Podignuta optužnica protiv Mladena Novakovića Tocila

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv Mladena Novakovića, zvanog Tocilo (37), iz Amerića kod Mladenovca, zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je trgovala narkoticima. Pored njega, ovom optužnicom obuhvaćene su još dve osobe Saša Nikolić (37) i Velibor Cvetkov (53).

Novaković je uhapšen sredinom decembra prošle godine u akciji policije u kojoj je zaplenjeno rekordnih 77 kilograma najčistijeg heroina i pola kilograma kokaina. Vrednost oduzetih narkotika se procenjuje na pet miliona evra.

Optuženima se na teret stavljaju dva krivična dela, dilovanje narkotika, kao i udruživanje radi vršenja krivičnih dela. Novaković je označen kao organizator ove kriminalne grupe.

Podsetimo, Mladen Novaković je iz zatvora pušten u maju prošle godine, nakon što je odrobijao godinu i deset meseci kazne na koju je osuđen zbog organizovanja krivičnih dela, tačnije organizovanja grupe pljačkaša. Ubrzo po izlasku organizovao je pomenutu kriminalnu grupa, a sumnja se da je ona narkoticima snabdevala klanove u Srbiji.

Izvor: nova.rs

Foto: mup.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *