20 Aprila, 2024
BalkanBosna i Hercegovina

Građani Modriče sakupili pare za kupovinu vozila za prevoz obolelih od korone

MODRIČKI Dom zdravlja dobio je vrednu donaciju u vidu specijalizovanog automobila namenjenog za prevoz pacijenta zaraženih korona virusom do bolnice, osoba sa simptomima zaraze i građana sa granice do karantina u Modriči. U dobijenom autu moći se prevoziti najviše tri pacijenta, koji su mehanički odvojeni od vozača i međusobno zaštićeni.Ovo auto će se po završetku pandemije lako prepraviti u savremeno sanitetsko vozilo.

– Ovakav auto će mnogo značiti u daljoj borbi protiv zaraze, da lakše organizujemo posao i ono što je najvažnije smanjiće se rizik za pacijente koji boluju od drugih bolesti, a do sada su se prevozili istim sanitetskim vozilima – istakao je Darko Stefanović, direktor Doma zdravlja Modriča.

Iznos od 38 hiljada maraka sakupili su građani Modriče, privrednici, poljoprivrednici pa i penzioneri. Oni su za mjesec dana sakupili potrebna sredstva i tako pokazali da još uvijek postoji ljudska solidarnost

– Ova akcija je pokazala da sve što je humano i vezuje ljude mora uspeti. Ovakve akcije znače život i vezane su za onaj deo emocija koje nosimo u sebi, a to je kako pomoći nekome u trenucima kad mu je teško. Ponosan sam na građane Modriče. – naglasio je Mladen Krekić, komnadant štaba za vanredne situacije u Modriči.

Akciju je pokrenuo Krizni štab za vanredne situacije na osnovu zahteva i potreba Doma zdarvlje. Sledeći korak je sakupljanje 14 hiljada maraka za kupovinu medicinske opreme, koju će koristiti poseban blok Doma zdravlja, opremljen za korona virus.

Tekst: novosti.rs

Foto: Vid Blagojević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *