27 Jula, 2024
AktuelnoSrbija

Tri muškarca u Smederevu besplatno pomažu starijima tokom vanrednog stanja u Srbiji

Andreja Pavlović, profesor matematike u OŠ „Dr Jovan Cvijić“ u Smederevu, zajedno sa studentom Markom Klasnjom i inženjerom Darkom Bojkovićem, od prvog dana proglašenja vanrednog stanja u Srbiji zbog koronavirusa, ponudili su starijim sugrađanima pomoć u nabavci životnih namirnica, higijenskih sredstava i lekova. Oni su se samoinicijativno organizovali, kako bi pomogli žiteljima Smedereva, starijim od 65 godina, kojima je od danas, srede, 18. marta 2020. godine i zvanično zabranjeno kretanje van svojih stanova i dvorišta zbog uvedenih mera u borbi protiv širenja zaraze.

Ova tri izvanredna čoveka pozvala su svoje starije sugrađane preko društvene mreže Fejsbuk da ih pozovu na telefon 064/1086-175 ukoliko im je potrebna nabavka i dostava neophodnih namirnica i lekova, a mlađe Smederevce da im se priključe u ovoj humanitarnoj akciji.

Do danas u Smederevu nema potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Srbiji je do sada zaraženo 72 ljudi. Vanredno stanje u zemlji je proglašeno u ponedeljak, 16. marta, a od danas je na snazi i policijski čas koji svima u Srbiji zabranjuje kretanje između 20 časova uveče i 5 sati izjutra. Njime se zabranjuje i izlazak iz domova licima starijim od 65 godina u urbanim sredinama i starijim od 70 godina u seoskim sredinama.

Tekst: Predrag Aleksendrić

Foto: www.facebook.com/andreja.pavlovic.ap

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *