23 Jula, 2024
BalkanSrbija

Beograd poslao dirljivu podršku Zagrebu: Aplauz u 8 za glavni grad Hrvatske

Kao što možete primijetiti, Zagreb i Beograd imaju još uvijek puno zajedničkih tema, a i dobre volje za prijateljstvo, koje je mnogim usijanim glavama još uvijek nezamislivo.

Građani i građanke Beograda sa svojih balkona večeras su poslali dirljivu podršku potresom pogođenom Zagrebu. Točno u osam sati s beogradskih balkona Zagrebu je u znak solidarnosti, ako je dozvoljeno reći – i prijateljstva, upućen dug pljesak.

Ovu akciju, pod nazivom “Aplauz u 8 za Zagreb i sve ugrožene u zemljotresu – solidarnost nema granice”, organizirali su mladi ljudi iz političke inicijative Ne davimo Beograd, koja je pandan zagrebačkoj političkoj inicijativi Zagreb je naš.

Već godinama oni se bore protiv devastacije srbijanskog društva, a okupili su se kako bi organizirali otpor megalomanskom projektu Beograd na vodi. Taj pak projekt sličan je onom koji je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pokušao izvesti na Savi, nazivajući ga –  “Zagrebački manhattan”. U oba slučaja investitor je isti, tvrtka Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kao što možete primijetiti, Zagreb i Beograd imaju još uvijek puno zajedničkih tema, a i dobre volje za prijateljstvo, koje je mnogim usijanim i ratovima opsjednutim glavama još uvijek nezamislivo.

Izvor: novilist.hr
Foto: novilist.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *