5 Jula, 2024
Aktuelno

“Izgleda da rastu neke pametnije generacije” – Hrvatska i Srbija na Evroviziji

Nakon druge polufinalne večeri Evrovizije odabrano je još 10 takmičara koje će svoje zemlje predstaviti u velikom finalu i boriti se za titulu najvećeg muzičkog takmičenja Starog kontinenta.

U pitanju su Letonija, Austrija, Holandija, Norveška, Izrael, Grčka, Estonija, Švajcarska, Gruzija i Jermenija.

Posle prve polufinalne večeri u finale su prošli Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litvanija, Finska, Kipar, Hrvatska, Irska, Luksemburg i Srbija.

Tu su i zemlje osnivačice takmičenja koje uvek idu direktno u finale – Francuska, Španija, Italija, Nemačka i Velika Britanija.

Finale Evrovizije će se održati u 11. maja u Malmeu, u Švedskoj.

Osim samog takmičenja za ulazak u finale Evrovizije, brojnim ljubiteljima ove manifestacije, posebno onima sa Balkana za oko je zapao i “detalj” van scene, odnosno reakcija degacije Hrvatske na proglašenje Srbije za finalistu, tokom prve polufinalne večeri. Na društvenoj mreži “X” se pojavio kratak snimak na kojem se vidi oduševljenje hrvatskog takmičara Baby Lasagne i ostatka njegove ekipe nakon  što je oficijalni voditelj nakon što je Srbija proglašena za jednog od finalista takmičenja.

To je izazvalo brojne, uglavnom pozitivne reakcije, a neke od njih su glasile:

“Izgleda da rastu neke pametnije generacije”

“Gledam ove klince kako su divni. I iskreno se nadam da ce jednog dana sve biti drugacije”

Godinama nisam gledala Evroviziju, ali zbog njih troje je ove godine gledam (Hrvatska, Srbija i Slovenija). Toliko sam sretna i ponosna. Jednostavno se isplačem, jer vidim ljubav. Sretno vam svima. Pozdrav iz BiH”

“Bravo deco,vi ste nada za ovaj narod”

“Zaboga pa naravno! Mi smo porodica!”

Tekst: Predrag Aleksendrić
Foto: YouTube/Eurovision Song Contest

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *