14 Aprila, 2024
AktuelnoSrbija

Po 12 poena od Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore i Švajcarske Konstrakti

U finalu Pesme Evrovizije, srpska predstavnica Ana Đurić Konstrakta je osvojila visoko peto mesto u ukupnom plasmanu. Prvo mesto je osvojila Ukrajina, kako se i očekivalo, zbog rata koji se vodi u toj zemlji.

Kada je reč o poenima od publike, po 12 poena Konstrakti je stiglo iz Severne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Švajcarske. Prema broju dvanaestica koji su stigli od publike, predstavnica Srbije je na drugom mestu. I tu je prva Ukrajina.

Međutim, čini se da nije samo region zavoleo Konstraktu. Po 10 poena Srbija je dobila od Bugarske, Austrije i Češke, a po osam poena Konstrakti su dodelili gledaoci iz Švedske, Grčke, Francuske, Australije i San Marina.

Bila je favorit iz senke i u Beogradu i u Torinu i na oba takmičenja uspela da napravi neverovatan uspeh. Peto mesto u zbiru i četvrto mesto kod publike nešto je čime možemo samo da se ponosimo.

Gledaoci su, baš kao i prethodnih godina, više cenili pesmu koja je predstavljala Srbiju u Torinu. Konstrakta je od publike dobila sjajnih 225 poena, što je, sa 87 poena od žirija, ukupno 312.

To je najveći broj poena koji je neki predstavnik Srbije dobio, uključujući i Mariju Šerifović, koja je pobedila po drugom sistemu glasanja, kada je pobednika odlučivala samo publika.

Tekst: Predrag Aleksendrič

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *