25 Juna, 2024
AktuelnoHrvatska

Splićanin Josip kupio retro bus iz 1981. i njime besplatno vozi sugrađane

Splitskim ulicama vozi narančasti autobus iz 1981. godine. Mladi vozač kupio ga je iz ljubavi, a sada besplatno vozi građane kada uhvati slobodnog vremena.

Narančasti autobus nema stanica ni putnih karata, a jedina destinacija je povratak u prošlost. Za njegovim volanom je Josip Matulić, mladi zaljubljenik u retro autobuse, koji je prije dvije godine kupio svog ljubimca za nešto više od dvije i pol tisuće eura.

“Ideja je oduvijek tu. Htio sam imati stari autobus, makar mi ležao negdje kod kuće. Vidio sam da je u Dubrovniku objavljena licitacija za autobus i jednostavno sam pomislio da je ovo zadnja prilika da nabavim nešto ovakvo”, ispričao je Josip.

Obnovio je unutrašnjost i uredio 43 godine stari autobus. Kada uhvati vremena, jer inače radi kao vozač u javnom gradskom prometu, besplatno provoza građane. Neki zabunom misle da je riječ o redovitoj liniji.

“Stariji ljudi dižu se sa stanice. Misle da je gradski promet pa negoduju kada im ne stanem na stanicu”, priča Matulić. Za djecu je ovo pravo čudo na ulici, a kod nešto starijih koji se sjećaju ovog modela budi nostalgiju.

“Vidio sam da su unutra nova sjedala. Prije su bila drvena, stara i to je bilo fenomenalno. U meni budi nostalgičnost”, rekao je Duje Borović iz Splita.

S obzirom na reakcije, Josip ne žali što je kupio autobus koji stalno traži nova ulaganja.

“Promijenio sam sve gume, njih 6 prodaje se za 250 eura. Za daljnje održavanje strah me pogledati cijenu pa čekam zadnji trenutak da se manje iznenadim”, zaključio je Josip Matulić.

Kad god stigne izaći će na splitske ulice, na veselje i iznenađenje prolaznika.


Video: YT/PIXSELL

Tekst: danas.hr

Foto: danas.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *