5 Jula, 2024
AktuelnoBosna i HercegovinaSrbijaTurizam

Skoplje, Tirana, Beograd i Sarajevo među top 10 evropskih prestonica za momačke/devojačke večeri

London, Prag i Sofija su najveće evropske prestonice za momačke i devojačke žurke, a Beograd se nalazi na sedmom mestu.

Lista gradova je napravljena na osnovu analize kvaliteta noćnog života i cene smeštaja u svim evropskim prestonicama. Istraživači su se fokusirali na broj visoko ocenjenih objekata za noćni život u svakoj prestonici navedenoj na TripAdvisoru, posebno onih koje su dobile četiri zvezdice i više od pet.

Da bi se procenili troškovi smeštaja, studija uzima u obzir boravak od tri noći za grupu od desetoro koja bi delila sobu između dve osobe.

London je najbolja evropska destinacija za momačke i devojačke zabave među svim glavnim gradovima na kontinentu. Ima neverovatna 854 visoko ocenjenih barova, klubova i pabova koje možete izabrati u tipičnom noćnom izlasku. Vredi napomenuti da je London peta najskuplja evropska prestonica za smeštaj, procenjen na prosečno 350,61 evro po osobi za tri noćenja.

Poznat po raznovrsnosti nagrađivanog piva, Prag je drugi najbolji glavni grad u Evropi za momačke i devojačke zabave. Po upola nižim cenama hotela u poređenju sa Londonom, Prag se može pohvaliti sa 418 mesta za noćni život koja su dobila odlične kritike posetilaca.

Top destinacija tokom leta, Bugarska takođe ima svoj glavni grad kao glavnu turističku atrakciju. Sofija svojim posetiocima nudi izbor od 112 barova i klubova sa četiri zvezdice i više, dok hoteli koštaju razumnih 125,6 evra po osobi za tri noćenja.

Deset najboljih destinacija za momačke i devojačke zabave su: Skoplje (Severna Makedonija), Tirana (Albanija), Bukurešt (Rumunija), Beograd (Srbija), Varšava (Poljska), Berlin (Nemačka) i Sarajevo (Bosna i Hercegovina). Sve ove evropske prestonice imaju dobar balans noćnog života i hotela.

U Beogradu se nalaze 133 objekta sa četiri do pet zvezdica po kvalitetu noćnog života. Takođe nudi jedan od najpovoljnijih smeštaja od svih glavnih gradova u Evropi. Boravak u Beogradu od tri noćenja u proseku košta 140,4 evra po osobi.

Studija je svrstala Bern (Švajcarska), Rejkjavik (Island) i Valetu (Malta) među najmanje poželjne evropske prestonice za momačke i devojačke večeri. Bern je i skup za boravak (419,4 evra po osobi) i ima samo sedam mesta ocenjenih sa najmanje četiri zvezdice, što ga čini poslednjim glavnim gradom na listi koji treba uzeti u obrir ako planirate devojačko ili momačko veče.

Tekst: n1info.rs

Foto: pierre9x6/Pixabay

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *