25 Juna, 2024
AktuelnoZanimljivosti

Engleski zidar bez srednje škole koji mesečno zaradi više od 11.000€ hit na TikToku

KURT MALPASS iz Teana u Staffordshireu u Engleskoj napustio je srednju školu sa 16 godina i počeo se baviti zidarstvom. Kurt je postao senzacija na TikToku kad je počeo objavljivati snimke u kojima je pokazao kako izgleda njegov radni dan, a u kojima se također pohvalio koliko zarađuje.

Naime, iako nema ni srednjoškolsku svjedodžbu, Kurt dnevno zaradi i do 800 funti (oko 900 eura), a mjesečno i do 10.000 funti, odnosno više od 11.000 eura.

Priznao je kako nije bio dobar učenik, pa je sa 16 godina odlučio napustiti školu. Nakon što je stekao potrebne kvalifikacije, s 19 godina postao je samozaposlen. Iste je godine kupio svoju prvu kuću, a sada živi u kući s tri spavaće sobe vrijednoj 110.000 funti te vozi Audi S8 za koji je izdvojio 35.000 eura.

Kurt se na TikToku hvali kako zarađuje po jednu funtu po postavljenoj cigli, a njegove snimke prikupljaju milijune pregleda.

“Prilično sam pametan, ali nikad me nisu zanimali predmeti poput francuskog i španjolskog jezika te geografije. A jednom su me, kad mi je bilo 16, čak izbacili iz škole zbog lošeg ponašanja”, priznao je.

@kurtmalpass Bricklaying weekly wages #bricktok #bricklayer #viral #fyp #wages #bricklaying ♬ Makeba – Jain

“Kad sam počeo zidati, zaljubio sam se u taj posao. Prirodno sam dobar u njemu, baš mi ‘leži‘. Prvu kuću kupio sam si s 19 godina! Ako ste spremni marljivo i puno raditi, možete doći do ‘smiješne‘ love”, kaže.

Što se tiče planova za budućnost, Kurt namjerava i dalje naporno raditi jer si želi kupiti Lamborghini, a razmišlja i o tome da počne ulagati u nekretnine.

“Sviđa mi se ovo što radim, svoj posao doživljavam kao svojevrsnu terapiju. Ne mogu ni zamisliti gdje bih bio bez zidanja”, priznao je.

Tekst: index.hr

Foto: Profimedia

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *