23 Jula, 2024
HrvatskaTurizam

“Skrivena Dalmacija” u Dugopolju počela primati posjetitelje

Centar za posjetitelje „Skrivena Dalmacija“ u Dugopolju je službeno otvorio vrata 31. siječnja 2023., uz zimsko radno vrijeme od utorka do nedjelje od 9 do 16 sati u razdoblju od 1. studenog do 30. travnja, dok će ljetno radno vrijeme (1. svibnja-31. listopada) biti od utorka do nedjelje od 9 do 20 sati.

Centar za posjetitelje „Skrivena Dalmacija“ je multimedijalni i edukativni centar s dodatkom poučnih staza i škola u prirodi. Središnje mjesto centra je interpretacijski postav koji na moderan način prezentira prirodnu baštinu.

„Skrivena Dalmacija“ predstavlja novu posjetiteljsku atrakciju koja otvara vrata u svijet skrivenih habitata, nedostupno čini dostupnim, nevidljivo vidljivim, te je komunikacijski prilagođena novoj generaciji posjetitelja. Posjetitelj može sjesti i promatrati, čitati, igrati igrice, letjeti iznad Mosora, uvlačiti se u špilje, osluškivati zvukove Mosora. Koncept Centra je da se posjetitelj opusti i na zabavan način upoznaje svijet koji do jučer nije primjećivao, a koji u sebi krije neprocjenjivo bogatstvo, a sve uz skrivenog vodiča, vilu Mosora.

Tekst: htz.hr

Foto: kastela.org

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *