27 Jula, 2024
BalkanCrna Gora

Preko zaliva trajektom “Vasilije”. “Briv” obezbedila trajekt, a prevoz je besplatan

Od subote kroz tesnac Verige, između Kamenara i Lepetana saobraća od 6 do 22 sata trajekt “Vasilije” kotorske kompanije „Briv“ a prevoz je sada besplatan. Zaposlenima u “Pomorskom saobraćaju” koji su obavljali delatnosti pomorskog i priobalnog prevoza putnika, poziv iz Morskog dobra da se prijave za radno angažovanje.

Predsednik odbora direktora JP „Morsko dobro“ Blažo Rađenović kaže da će u narednih sedam do deset dana biti hitno, kroz javnu nabavku, obezbeđen dovoljan broj trajekata za nesmetano odvijanje saobraćaja. Podsetićemo, na osnovu zaključka Vlade data je obaveza Morskom dobru da u roku od 45 dana organizuje posao na liniji Kamenari – Lepetane.

Prevoz trajektom, kako je kazao Rađenović, biće besplatan sve dok ne zaokruže ceo proces organizacije posla i uspostavljanja nesmetane trajektne linije.

Iz Morskog dobra pozvali su zaposlene u preduzeću „Pomorski saobraćaj“ koji su angažovani za obavljanje delatnosti pomorskog i priobalnog prevoza putnika, da se prijave za radno angažovanje. Prijave se mogu podneti od sutra (ponedeljak, 20. Februar).

Trajekt koji spaja hercegnovsku i tivatsku opštinu neće saobraćati od 22 do šest sati ujutru. Autobusi i teretna vozila se preusmeravaju na put oko zaliva. Kad stignu još dva plovila biće to dovoljno za neometan saobraćaj u ovom periodu godine.

Tekst: novosti.rs

Foto: novosti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *