23 Jula, 2024
Srbija

U Mladenovcu u planu opremanje privredne zone za pogone, magacine, hotele…

Grad Beograd stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije dela privredne zone Bataševo u Mladenovcu.

Planom je obuhvaćen deo teritorije naselja Bataševo u gradskoj opštini Mladenovac, na površini od 3.67 ha, u bloku između Kosmajske, Kajmakčalanske, železničke pruge Beograd-Niš i Bataševog potoka.

Industrijska zona Bataševo

Na području koje je obuhvaćeno planom predviđene su dve celine: industrija i proizvodna zona uslužne delatnosti i druga zona komunalne delatnosti i infrastrukture.

Površina od 2,34 ha planirana je za industriju, proizvodno zanatstvo, građevinarstvo, objekte male privrede, kao i skladišta, stovarišta i magacine i uslužne delatnosti poput hotela.

Preostali deo biće namenjen objektima komunalnih delatnosti i nfrastrukture među kojima su poligon za obuku vozača, trafostanice i bazne stanice, kao i stočna pijaca za koju je jedna parcela planirana i ranije, ali nije privedena nameni.

U planu je i nova pristupna ulica zoni, a obavezno je i formiranje zelenog pojasa od 5m prema Bataševskom potoku.

U privrednoj zoni predviđeno je rekonstrukcija i izgradnja nove vodovodne mreže, proširenje gasne mreže izgradnjom priključnog gasovoda, izgradnja telekomunikacione infrastrukture, novih trafostanica za potrebe industrijskih i proizvodno-uslužnih objekata, kao i cevovoda fekalne kanalizacije duž nove saobraćajnice.

Tekst: ekapija.com

Foto: google.maps

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *