24 Jula, 2024
AktuelnoBalkanBosna i Hercegovina

Banjalučki konobar ušteđevinu od 20.000 kovanica poklonio oboljeloj djeci

Konobar iz Banje Luke Bojan Marčeta, plemenit i skroman, odlučio je da za svoj 40. rođendan daruje najmlađa hrabra srca, te je četvorogodišnju ušteđevinu od 1.000 KM, i to sve po pet feninga, uplatio na račun Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra”.

Ovaj nesvakidašnji štediša godinama skuplja sitan novac, po pet feninga, želeći da pokaže svima da ljudi griješe kada ne uzimaju sitniš i smatraju ga bezvrijednim.

“Glas Srpske” je prije četiri godine pisao o Bojanovom neobičnom potezu kada je sa 7.400 kovanica od po pet feninga platio ratu kredita. Ovoga puta otišao je korak dalje i sakupio 20.000 kovanica. Bojana život nije mazio. Nakon što je u grad na Vrbasu došao u vihoru rata iz rodnog Drvara, kao i sve izbjeglice krenuo je iz početka. Naučio je šta znači imati pa nemati, a posebno šta znači boriti se sa opakom bolešću i izgubiti bitku. U toj borbi Bojan je prije pet godina izgubio suprugu i u znak sjećanja na nju i njenu borbu ušteđevinu tešku oko 54 kilograma u petak je uplatio za najmlađe borce.

“Znam koliko je potrebno i novca i pažnje kada se čovjek bori s teškom bolešću. Osim toga, moja kćerka Marija pričala mi je o drugaru koji se razbolio i koji je jedno vrijeme boravio u Roditeljskoj kući. Sve to me podstaklo na razmišljanje i nisam imao dilemu šta ću s novcem. Vrijeme je prolazilo, kovanica je bilo sve više i skontao sam da bih baš na 40. rođendan mogao da dam svoje malo za najhrabrije. Moj moto u životu je da pomažem drugima, drugačije ne znam”, ispričao je Bojan.

Tekst: klix.ba

Foto: Velibor Tripić/Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *