24 Jula, 2024
AktuelnoBosna i Hercegovina

Sarajlija Amar Demšulov spasio psa od davljenja u nabujaloj vodi

Jake poplave pogodile su u petak Sarajevo i okolinu. Izlile su se reke, a bujice su nosile sve pred sobom.

U jednoj od njih našao se i pas, koji bi verovatno okončao život u mutnim talasima da se nije pojavio jedan hrabri mladić.

Na snimku koji je preplavio društvene mreže, vidi se mladić koji samo u donjem vešu uskače u nabujale talase i izvlači psa koji se, nošen bujicom, zaglavio u živoj ogradi.

Ovaj njegov potez izazvao je odušeljenje, a hrabri Sarajlija Amar Demšulov je za Klix.ba ispričao kako je sa balkona kuće video psa koji se gušio u vodi i kako je odmah istrčao da pomogne ugroženoj životinji.

– Komšija ga je pustio sa lanca da se sam bori, a pas je zaglavio u živoj ogradi. Struja reke je bila neverovatno brza, a pas se borio poslednjim atomima energije. Istrčao sam iz kuće u donjem vešu i probijao se kroz vodu kako bih ga spasio. Bio je veoma težak jer je njegovo krzno bilo natopljeno vodom, ali smo uspeli da ga spasimo, nahranimo i prenesemo na sigurno – rekao je Demšulov.

Inače, Kanton Sarajevo su u petak pogodile poplave usled obilnih padavina koje su trajale ceo dan i noć.

Vlada Kantona Sarajevo proglasila je na vanrednoj sednici elementarnu nepogodu na tom području, izazvanu poplavama i obilnim padavinama.

Izvor: klix.ba

Video: klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *