22 Oktobra, 2024
AktuelnoSrbija

Hit film TOMA u Domu kulture “Studentski grad” u Beogradu

Film „Toma“, o muzičkoj legendi Tomi Zdravkoviću, za nedelju dana bioskopskog prikazivanja pogledalo je više od 100.000 gledalaca, saopštila je danas Cine media.

Biografsko ostvarenje reditelja Dragana Bjelogrlića, koji kao koproducenti zajednički potpisuju Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić, prati lične uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji, koga je u naslovnoj ulozi maestralno dočarao glumac Milan Marić.
U saopštenju koje je medijima dostavio Dom kulture “Studentski grad”, u kojem se ovaj film prikazuje od petka, 24. septembra do četvrtka, 30. septembra, sa projekcijama od 18 i 20.30h, stoji da je ovaj film je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića. On prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetničkom miljeu Jugoslavije. Pored Tome, kroz film pratimo živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca itd. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenejvicima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru i privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti ali i dna života. Ovo je priča o duši, zaključuje se u saopštenju Doma kulture “Studentski grad”.
Film “Toma” se u Domu kulture “Studentski grad” prikazuje naizmenično u Maloj i Velikoj sali, a cena ulaznice je 300 dinara.
Tekst: Predrag Aleksendrić
Foto: danas.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *