23 Oktobra, 2024
AktuelnoBalkanHrvatska

Vlasnik firme u Zagrebu uvodi radni tjedan od četiri dana, plaće ostaju iste!

NIZOZEMAC Jan de Jong, koji živi i radi u Hrvatskoj, od rujna za svoje zaposlenike uvodi četverodnevni radni tjedan, bez da im smanjuje plaću.

Jučer je na svom LinkedIn profilu objavio da pokreće četverodnevni radni tjedan i tom smo prilikom ponovno razgovarali s njim.

“Naš tim je oduševljen”

“Tvrtka Webpower Adria upravo je svojim zaposlenicima dala povećanje od 20%. Ne, ne u novcu, nego u slobodnom vremenu. Uvodimo četverodnevni radni tjedan – za istu plaću! Osim toga, odluka hoće li moje kolege raditi od kuće ili iz ureda, to je u potpunosti njihova odluka. Svi smo mi pojedinci s različitim sklonostima”, napisao je Jan De Jong na svom LinkedIn profilu.

“Ako možemo raditi svoj posao s bilo kojeg mjesta, tko smo onda mi da kažemo da se treba raditi iz ureda? Čvrsto vjerujem u snažne riječi Sir Richarda Bransona: ‘Ako se brinete za svoje osoblje, oni će se brinuti za vaše klijente.’ Naš tim je bio oduševljen kad je čuo da od rujna počinjemo četverodnevni radni tjedan”, stoji u objavi.

“Sljedeći im je zadatak međusobno se dogovoriti tko će koji dan uzeti slobodno, jer predstava se mora nastaviti. Naravno da ćemo našim dragim klijentima ostati na raspolaganju 5 dana u tjednu. Cilj uvođenja četverodnevnog radnog tjedna je smanjiti stres i povećati produktivnost – kao što su mnoga istraživanja pokazala da će to biti rezultat. Ne poznajem nijednu hrvatsku tvrtku koja to nudi, pa smo mi u Webpower Adria ponosni što smo među prvim tvrtkama u Hrvatskoj koje su uvele četverodnevni radni tjedan. Zar ne biste voljeli raditi četiri dana u tjednu za istu plaću?” navodi De Jong u postu na LinkedInu.

Izvor: Index.hr

Foto: Marko Lukunić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *