15 Aprila, 2024
BalkanCrna Gora

Na školskom brodu Jadran u Crnoj Gori pronađeno desetine kilograma droge

Vojna policija jutros na školskom brodu “Jadran” u Crnoj Gori pronašla više desetina kilograma materije za koju se sumnja da je droga, saopšteno je iz Ministarstva odbrane ove zemlje. Ronioci su na licu mesta i pregledaju podvodno trup broda.

“Na osnovu operativnih radnji ovlašćenih službenih lica Odeljenja za vojno obaveštajne i bezbednosne poslove, došlo se do saznanja da određene kriminalne grupe imaju nameru da iskoriste krstarenje školskog broda “Jadran”, koje je bilo planirano za danas, 19. aprila 2019. godine, za sprovođenje kriminalnih aktivnosti”, saopšteno je.

Kako pišu crnogorski mediji, vojna policija je pregledala brod u ranim jutarnjim časovima.

“Prilikom pregleda pronađeno je više desetina kilograma materije za koje se sumnja da se radi o psihoaktivnim supstancama”, navodi se u saopštenju MO.

O događaju je obaveštena Uprava policije i nadležno tužilaštvo.

Danas je bilo planirano da se realizuje praktična obuka studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora, a u okviru dosadašnje saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

“Pripadnici Uprave policije i Vojne policije, po nalogu ovlašćenog tužioca, sprovode mere i radnje u cilju otkrivanja i procesuiranja počinilaca ovog krivičnog dela. Nadležni državni organi će o daljim aktivnostima vezanim za navedeni slučaj, u toku dana dodatno informisati javnost”, dodaju iz MO.

Na licu mesta su dva džipa Vojne policije, a ronioci Pomorskog odreda MVCG zaronili su ispod “Jadrana” vezanog na Pinima, kako bi pregledali podvodni deo trupa broda i dno mora ispod broda.

Posada je na brodu, a na”Jadranu” je i komadant MVCG, kapetan bojnog broda Vesko Tomanović.

Prema nezvaničnim informacijama, studenti i profesori Pomorskog fakulteta nisu se ni ukrcali niti su uneli svoje stvari na jedrenjak, pre nego sto je na njemu pronađena sumnjiva materija.

Oni su trebali da se ukrcaju na brod tek kada se on, po zvaničnoj ceremoniji ispraćaja na Pinima, prebaci na carinski vez u Porto Montenegru radi točenja goriva i obavljanja carinsko-administrativnih formalnosti pre prelaska državne granice.

Za sada je nepoznato kada će i da li će brod uopšte isploviti na planirano krstarenje, a kao mogući termin polaska pominje se 14 časova.

Istragu zajedno vode Uprava policije i vojno-bezbjedonosni organi, a njome koordinira Više državno tuzilaštvo iz Podgorice.

Izvor: vijesti.me

Foto: Siniša Luković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *