22 Oktobra, 2024
Uncategorized

Restoran Stara Mehana

Daleke 1882. godine na teritoriji današnje opštine Mladenovac izgrađena je prva mehana «Kosmaj», današnja «Stara Mehana». Zgrada je podignuta neposredno pored železničke stanice i jedno je od najstarijih zdanja u gradu, a ujedno jedan od najstarijih i najlepših restorana na ovim prostorima. Ukazom Kralja Aleksandra Obrenovića 1893.godine, naselje je proglašeno za varošicu a restoran «Stara Mehana» je krasio sam centar iste.

 

Dodatnu vrednost ovom restoranu daje i autentičan spoljašnji izgled građevine, koji je i pored nekoliko rekonstrukcija sačuvan do danas.

Restoran čine dve sale, velika i mala, a krasi ga i prelepa letnja bašta, prepuna zelenila, po kojoj je ovaj restoran prepoznatljiv.

Restoran «Stara Mehana» je prepoznatljiv po neponovljivim specijalitetima pripremljenim po tradicionalnim receptima naših baka. Na meniju restorana se nalazi veliki izbor tradicionalnih kuvanih jela (sarma, svadbarski kupus, punjena paprika, gulas, prebranac …), čorbe, posna jela, riblji specijaliteti, specijaliteti sa roštilja, razne vrste salata, poslastice kao i bogat izbor pića.

 

Velika letnja bašta je izuzetne lepote i zaista predstavlja pravo mesto za odmor i relaksaciju. Autentičan doživljaj drevnih vremena i tradicija doprinose maksimalnom užitku u ovom restoranu.

Radno vreme restorana je od 07-22 h, a porudžbine se mogu vršiti na telefon 011/8237-152.

 

Iako se nalazi u samom centru grada Mladenovca, restoran predstavlja svojevrsnu oazu gde se možete skloniti od sumorne svakodnevnice i uživati u zaista jedinstvenoj atmosferi i ambijentu.

Restoran «Stara Mehana» je svojevrstan simbol grada Mladenovca, živi i raste zajedno sa njim

Originalni sadržaji i ponuda, besprekorna usluga i pozitivna energija na ovom mestu nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

To je mesto na koje se vraćaju i oni koji su otišli daleko…

Možda  najbolje svedoče o restoranu Stara Mehana reči koje je u svom komentaru napisao jedan od mnogih zadovoljnih gostiju:  „Ako volite da upoznajete provereno dobre stvari, odlaskom u Staru Mehanu okruženi ste ljudima, a opet imate svoj mir, izolovani od graske vreve, a opet u centru, u provincijskom gradu, ali i u svetu, u XXI veku, ali i u XIX.“

Restoran Stara mehana – Zvanični IG nalog

Restoran Stara mehana – Zvanična Facebook stranica

Kralja Petra Prvog 182, 11400 Mladenovac

064/8328 313

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *