23 Jula, 2024
AktuelnoBalkanCrna Gora

Nikšićanin Ratko Drašković je odlučio da donira bubreg sugrađanki Radmili Raičević

Nikšićanin Ratko Drašković je odlučio da donira bubreg sugrađanki Radmili Raičević i uvrsti se u kolonu humanista ovog grada.
-Kada sam se odlučio na ovaj korak otišao sam kod dr Andrije Vujovića, saopštio mu šta nameravam da uradim i pitao ga kome je moj bubreg najpotrebniji. Rekao mi je da je to Radmila i tako je sve počelo. Jedina mi je želja da Rada ponovo počne normalno da živi, bez dijalize, i da joj se vrati osmeh na lice- kazao je Drašković, podsećajući da je Radmilina i njegova borba počela pre godinu i po, ali su pandemija i Kovid 19 sve poremetili, tako da transplatacija nije još urađena.

-Uradili smo sve nalaze, tipizaciju i sve nam se poklapa, nastavlja Drašković.- Verujem da će transplatacija biti urađena, da ćemo oboje dobro proći i da će Rada zaboraviti sve ružne i teške trenutke. Kada sam porodici rekao šta nameravam u početku su bili zbunjeni, ali od tog momenta imam njihovu punu podršku. Nisam želeo da zbog ovog mog čina dižem pompu, niti da se bilo gde ova priča pojavi. Međutim, kako je Radmili potreban novac za transplataciju, morao sam da pristanem i da ime donora bude objavljeno.

– Probudila se nada i vera da je novi život, bez dijalize, moguć. U početku neverica, zatim neki čudan osećaj, a sada sreća i nada da me čeka novi život. Na dijalizi bubrega idem od 2018.godine, kaže Radmila.

Transplantacija će biti obavljena na klinici Acibadem u Turskoj.

Tekst: Veliša Kadić

Foto: Privatna arhiva

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *