19 Aprila, 2024
BalkanCrna Gora

Na budvanskoj rivijeri trenutno oko 300 gostiju u 6 hotela visoke kategorije

Na budvanskoj rivijeri trenutno boravi oko 300 gostiju, od čega u šest hotela visoke kategorije – 135, što je podatak koji ohrabruje, ističu u Turističkoj organizaciji opštine Budva.

Gosti u hotelima su većinom iz Crne Gore, a u jednom objektu boravi i grupa turista iz Mađarske. U privatnom smještaju je najviše gostiju iz Bosne i Hercegovine, ali su prisutni i gosti iz Njemačke i Albanije, kao i turisti iz Rusije i Ukrajine koji su se na odmoru u Budvi zatekli prije epidemije koronavirusa.

Narednih dana očekuje se otvaranje objekata sa značajnijim smještajnim kapacitetima, a izuzetno povoljnim akcijskim cijenama, budvanski hotelijeri su tokom juna već „osvojili“ crnogorsko tržište i najavljuju niz pogodnosti i za period jula i avgusta.

Krajem juna, u pojedinim objektima visoke kategorije, na samoj obali, već je evidentna maksimalna popunjenost svih kapaciteta. Rezervacije su čak 90 odsto iz Crne Gore, dok se preostalih 10 odsto odnosi na tržište Srbije i Albanije.

Promotivne cijene, popusti do 30 odsto u odnosu na prethodnu godinu, pogodnosti za porodice sa djecom do 12, 13, ali i 15 godina, primjetni su čak i u najluksuznijim rizortima na budvanskoj obali.

Smještaj na bazi polupansiona u budvanskim i petrovačkim hotelima može se rezervisati po cijeni od 28 eura po osobi, pa više, a boravak djece u porodičnoj sobi sa roditeljima je u skoro svim slučajevima besplatan.

Veliki dio budvanskih ugostitelja pridružio se kvalitetnoj promociji svoje destinacije nižim cijenama od 20 do 40 odsto, ali i novim ponudama i podizanjem kvaliteta svih usluga.

„Budva i njena turistička privreda su spremni za predstojeću turističku sezonu. Ponosni smo što je većina hotelijera i ugostitelja ponudila akcijske cijene i značajne popuste u odnosu na prošlu godinu , a istovremeno podigla nivo kvaliteta svojih usluga i obezbjedila dodatne sadržaje u okviru svoje ponude“, ističu u TO Budva i nadaju se da će ubrzo doći do potpune liberalizacije protoka putnika sa zemljama regiona.

Izvor: vijesti.me

Foto: Shutterstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *