23 Jula, 2024
AktuelnoSrbija

Samo tri liste u izbornoj trci u Mladenovcu. Naprednjaci, socijalisti i radikali!

U petak, 5. juna 2020. godine u ponoć, istekao je rok za predaju izbornih lista kandidata za narodne poslanike, odnosno odbornike u lokalnim skupštinama, koji će učestvovati na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima zakazanim za nedelju, 21. juna 2020. godine.

Opštinskoj izbornoj komisiji u Mladenovcu predate su samo tri liste kandidata za odbornike. Pod brojem jedan, proglašena je lista Aleksandar Vučić – za našu decu, a njen nosilac je Dragan Vukadinović, dosadašnji predsednik Skupštine GO Mladenovac, dok je doskorašnji predsednik opštine, Vladan Glišić,  na drugom mestu liste kandidata za odbornike. Naprednjaci su skupili preko dve hiljade potpisa, odnosno izjava birača za podršku svoje liste, koja je sačinjena od 55 kandidata za odbornike, koliko ih i maksimalno može biti u sazivu opštinske Skupštine.

Kao druga, proglašena je lista Ivica Dačić “Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma”. Nosilac liste je Dejan Vićovac, a socijalisti su predali predloge za 20 kandidata za odbornike u Skupštini gradske opštine Mladenovac, sa nešto više od 680 potpisa podrške listi.

Treća i poslednja koja će učestvovati na lokalnim izborima u Mladenovcu, proglašena je izborna lista Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka čiji je nosilac Slađana Ilić. Radikali su predali listu sa minimalnim brojem kandidata, njih 19, a potpise podrške im je dalo nešto više od 600 birača.

Kako internet portal Na Drugi Pogled nezvanično saznaje, juče su u prostorijama opštine skupljani potpisi i za listu Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici, ali ta izborna lista nije predata Izbornoj komisiji GO Mladenovac do poslednjeg roka koji je istekao juče u ponoć.

Tekst: Predrag Aleksendrić

Foto: nadrugipogled.com/arhiva

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *