8 Jula, 2024
AktuelnoHrvatska

Jugoslovenka se orlila prepunom arenom u Zagrebu – “Lepa Brena za 4 generala”

Lepa Brena je 14. i 15. decembra 2019. godine održala koncerte pred prepunom zagrebačkom arenom, 10 godina nakon poslednjeg nastupa koji je održala u hrvatskoj prestonici. Koncerti su naišli na oduševljenje publike koja je zajedno sa Brenom pevala njene nove i stare hitove kao što su “Čačak, Čačak”, “Mile voli disko”, “Hajde da se volimo”, “Zar je važno da l’ se peva ili pjeva”, a najviše oduševljenja, ali i kritike u javnosti izazvala je pesma “Jugoslovenka”.

Kako prenosi hrvatski portal Index.hr, saopštenjem za javnost su se oglasila četiri penzionisana generala hrvatske vojske koji su kritikovali Brenine nastupe u Zagrebu.

“POTAKNUTI koncertom Lepe Brene u Zagrebu, četvorica hrvatskih generala u mirovini zatražila su od državnih tijela da zauzmu mjerila po kojima će se za svaku javnu osobu, pa bila to srpska pjevačica ili pak najviši srbijanski dužnosnici, utvrditi jesu li sudjelovali i u kojem obliku u agresiji na Hrvatsku.

 Pod naslovom Nacionalna sramota u hrvatskome glavnom gradu, Ivan Tolj, Ivan Kapular, Marinko Krešić  i Mile Ćuk u nedjelju su u priopćenju za javnost naveli kako su se na koncertu vijorile jugoslavenske zastave sa zvijezdom petokrakom pod kojima su počinjeni nebrojeni zločini nad hrvatskim narodom te upitali je li moguće da je društveno prihvatljivo i da nije kažnjivo mahati zločinačkim zastavama usred glavnoga grada suverene i međunarodno priznate države. “ – prenosi Index.hr

Prema pisanju ovog portala, Brena nije komentarisala kritike koje su se pojavile u javnosti, nego je na svom Instagram nalogu objavila snimke sa koncerata u Zagrebu.

“Lepa Brena se oglušila na kritike i na svom je Instagramu objavila dojmljive snimke sa zagrebačkih koncerata. Među objavama izdvojila se ona od sinoć na kojoj se Breni na pozornici u jednom trenutku pridružuju suprug Boba Živojinović te sinovi Viktor i Stefan.

 Brena je nakratko izgubila glas i počela plakati na prve taktove pjesme “Ja nemam drugi dom”. Nakon što je pjevačica pustila suzu, njezin muž i sinovi su je čvrsto zagrlili, a zagrebačka publika je počela skandirati.” – piše Index.hr

Amaterski snimak Zlatko H – YT Lepe Brene u zagrebačkoj areni dok peva pesmu “Jugoslovenka”.

Tekst: Predrag Aleksendrić

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *