24 Jula, 2024
BalkanCrna Gora

Program zlatnih pasoša Crne Gore treći po atraktivnosti na svetskoj listi

Dok su programi zlatnih pasoša i viza širom sveta podvrgnuti strogoj kontroli i Evropska unija se sprema da uvede oštrije mere, Malta, Crna Gora i Austrija su obezbedile prva mesta u godišnjem indeksu koje objavljuje firma Henley and Partners (H&P). Oni su rangirali najatraktivnije programe za ekonomsko državljanstvo na svetu i najbolje uslove za sticanje zlatnog pasoša, javlja RTV Crne Gore.

Ovo je sedma godina zaredom kako se Malta pojavljuje na vrhu Indeksa Globalnog programa za državljanstvo, a slede je još dve evropske zemlje — Austrija i Crna Gora.

Druge vodeće zemlje koje nude najbolje opcije za državljanstvo po investiciji su Severna Makedonija, Sent Kits i Nevis, Sveta Lucija, Antigva i Barbuda, Grenada, Dominika, Turska, Jordan, Egipat, Vanuatu i Kambodža.

„Smeštena na Balkanskom poluostrvu u jugoistočnoj Evropi, Crna Gora je poznata po svojoj veličanstvenoj prirodnoj lepoti bez premca. Pojavivši se kao suverena država 2006. godine, Crna Gora je članica NATO, koristi evro kao valutu i zvanični je kandidat za članstvo u EU“, naveli su iz H&P u saopštenju.

Tekst: biznis.rs

Foto: nadrugipogled.com/arhiva

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *