25 Juna, 2024
Aktuelno

U Beču se uspešno odvija kamp FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda je uspešno nastavila tradiciju organizovanje kampova u inostranstvu. Ovaj put domaćin je Beč, tačnije tereni u sportskom centru Vaser park.

Uz samo obalu Dunava smešten je sportski kompleks sa prirodnim i veštačkim terenom, mini golfom, teniskom akademijom, brojnim parkovima i stazama tako da 60 polaznika kampa zaista uživa.

– Prezadovoljni smo, pre svega, odzivom. Ne treba zaboraviti da je kapacitet terena 70 dece tako da imamo optimalan broj. Ovo je period odmora, neka deca su u Srbiji, neka u drugim zemljama tako da moramo biti zadovovoljni. Osim toga, aktivnosti u brojnim klubovima traju tako da pojedina deca zbog toga nisu mogla da se nađu na kampu Crvene zvezde. I još jedan važan detalj, poslužilo nas je vreme – neskriva oduševljenje jedan od organizatora Rade Živković.

– Kamp je ozbiljan, a potvrda je prisustvo trenera Milorada Vilotića, Slaviše Šuše, Danila Pešića, Gorana Stokića kao i koordinatora kampova Crvene zvezde Vlade Cvjetićanina. Oni nisu u Beču da samo treniraju decu već su obavili razna merenja, ispitivanja tako da će svi na kraju kampa imati pravu sliku o mogućnostima i predispozicijama – kaže Živković.

Srpska izreka da se prvi mačići u vodu bacaju u Beču ne mora da se primeni. Sve je pod kontrolom i funkcioniše bez zastoja iako su organizatori, sa austrijske strane, pioniri u ovom poslu. Dečaci su odigrali i par utakmica, a najzanimljivija je bila protiv Simeringa. Biće ih još.

– Gro dece je iz austrijske prestonice, ali nas raduje da imamo dečaka iz Francuske i Nemačke – ističe Cvjetićanin koji je već notirao neka imena iako je rano za ozbiljnije prognoze. Dugo organizuje i koordinira radom u kampovima i ima istančan osećaj i neophodno iskustvo. Napravili smo prvi korak i verujemo da je ovo samo početak tradicionalnog okupljanja talentovane srpske dece iz Beča i cele Austrije.

U kampu se radi od devet do 18 časova, ima dosta zanimljivih aktivnosti, a ničeg ne bi bilo da nije kluba Viena 2016. koji je, kao domaćin, ustupio kompletan centar.

Izvor: vesti-online.com

Foto: vesti-online.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *