18 Maja, 2024
Uncategorized

Profesor pljunuo đaka koji ga je maltretirao, pa suspendovan iz škole

Austrijski mediji pisali su o “teroru dece migranata” nad profesorom jedne bečke srednje škole. Objavljeni su i snimci, a na njima srpsko kolo.

Vest o tom profesoru započela je pričom da je profesor pljunuo jednog učenika, ali kada se klupko odmotalo ispostavilo se da su đaci ti koji su kontinuirano maltretirali profesora, prenosi Index.hr.

Pomenuti profesor je zbog pljuvanja učenika suspendovan iz Više tehničke škole Otakring. Ta škola nalazi se u blizini tzv. Balkanske ulice u Beču, koja slovi za najopasniju bečku ulicu.

Od slučaja “pljuvanja” pojavio se i niz drugih snimaka, koji su postavljeni po društvenim mrežama, a iz kojih proizilazi da su učenici ti koji su zlostavljali profesora već neko vreme. Na jednom snimku se vidi da profesora usred časa đaci gađaju teniskom lopticom, na drugom su mu učenici pustili srpsko kolo te se okupili oko profesora koji je bio pred tablom. Dalje se vidi kako profesor sedi, a učenici mu pištaljkom zvižde na uvo.

Čelni ljudi škole u kojoj se sve odigralo kazali su za nemačke medije da ne tolerišu nikakvo nasilje, ni ono koje dolazi od đaka, ali ni ono od profesora. “Odmah ćemo preduzeti potrebne korake kako bi se sve istražilo i kako bi oni, koji bi to trebalo da budu, bili kažnjeni. Profesor u idućoj školskoj godini neće raditi u školi. Što se tiče učenika, i oni će ići na disciplinsku komisiju. U školu će doći i psiholog koji će raditi sa svima koji su uključeni u slučaj”, stoji u pisanoj izjavi.

Derartiges Verhalten hat an einer Schule nichts verloren. Wer sich so verhält, sollte auf eine Baumschule oder in den Zoo! Beim suspendierten Lehrer müssten sich alle entschuldigen, welche ihn angeprangert haben.

Posted by Efgani Dönmez on Петак, 03. мај 2019.

Izvor: b92.net

Foto: Alexandra Beier

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *