29 Juna, 2024
AktuelnoZanimljivosti

Ko je bila Džuli iz čuvenog jugoslovenskog i evrovizijskog hita?

Pevač Daniel Popović na Evrovizijsku scenu stupio je 1983. godine sa hitom Džuli. To mu je donelo dobar plasman, a pesma se sluša i danas.

Evrovizija 1983. održana je u Minhenu, a Jugoslavija je poslala pevača rođenog u Crnoj Gori, Daniela Popovića. Uz upečatljivu i odmah prepoznatljivu pesmu zauzeo je četvrto mesto, ali je Džuli postala besmrtna, piše N1 Slovenija.

Četiri decenije nakon Evrovizijske odiseje, pevač je Večernjem listu otkrio okolnosti nastanka hita. Tekst je u Zagrebu napisao poznati tekstopisac i muzičar Mario Mihaljević.

„Imao je mali Casio sa memorijskom funkcijom. Noću je pisao tekst“, priseća se Popović.

Potom su odjurili u zagrebački studio u Šubićevoj ulici. „Ukrali smo vreme snimanja Mišu Kovaču, koji je u to vreme trebalo da snimi Posada cvijet. Džuli je bio gotov za pola sata“, rekao je za Večernji list.

Kako je otkrio, Džuli je bio nadimak koji je dao svojoj prvoj ljubavi.

„Angela Basevral je zapravo osoba kojoj je ta pesma posvećena. Ona je bila iz Nemačke i sa roditeljima je dolazila na more“, rekao je Popović, koji nije otkrio detalje njihove veze.

Inače, muzičar godinama živi u Sloveniji, a u intervjuima je nekoliko puta otkrio da bi voleo da predstavlja i Sloveniju na Evroviziji i da već neko vreme pokušava da dobije slovenačko državljanstvo.

Tekst: n1info.rs
Foto: Screenshot/YouTube/Croatia Records

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *