27 Jula, 2024
Naslovna

Restoran Rai Urban Vege na Dorćolu – provocira ukusima i natpisom Sexy Vegan

Beogradska ugostiteljska scena je oduvek imala lokale sa kultnim statusom, legendarna mesta koja su pomerala granice i diktirala nove trendove. Međutim, čini se da je informatičko doba uz pomoć medija, internet sadržaja i društvenih mreža, na globalnom nivou obesmislilo svaki pozitivan naboj ili hajp duži od tri minuta i ostavilo samo retkima to zadovoljstvo da imaju svojevrsne omiljene adrese.

Naravno, postoje i izuzeci koji potvrđuju ovu moju primedbu, poput restorana Rai Urban Vege smeštenog na Dorćolu i čuvenog po svom jedinstvenom konceptu. Neki smatraju da je razlog za to veganski jelovnik koji provocira i izgledom hrane i čistim ukusima, a drugi da razliku pravi ta opuštena, gradska, fanki atmosfera. Bilo kako bilo, na zidu restorana velikim slovima piše SEXY VEGAN, a brojni detalji u tanjirima i van njih, govore da Rai Urban Vege ne pravi kompromise.

Čini se da svaki sastojak ima svoju priču i svoje mesto u okviru recepata utemeljinim na tradiciji različitih svetskih kuhinja. Restoran takođe, osmišljava ketering za različite događaje na kojima je kako kažu, estetika krajnjeg proizvoda – imperativ. Na kraju jedno je sigurno, ovaj sjajni restoran je ponudio drugačiju, novu hranu sa starom dobrom idejom – za svakoga ponešto, a za nekoga sve. Što se mene lično tiče Rai Urban Vege i taj divni svet zdrave, lepe i, što je najvažnije, veoma ukusne hrane, zauvek su obogatili moje gastronomsko iskustvo.

Tekst: Petar Vušurović
Foto: tumagazin.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *