24 Jula, 2024
AktuelnoSrbijaZanimljivosti

Jagoda je vulkanizerka već 40 godina: „Nema meni penzije sve dok budem na nogama“

Jagoda Veljković već 40 godina radi kao vulkanizerka u vulkanizerskoj radnji “Neša”, a preuzela je porodični posao nakon što joj se suprug povredio. O ljubavi prema poslu koji obavlja govori za N1.

„To je posao koji može da se radi samo s ljubavlju… Bez ljubavi nema posla, inače nije toliko teško, nije naporno samo da se voli“, kaže Veljković za N1.

Na pitanje kako i zašto je počela da se bavi ovim poslom, kaže da je sve krenulo s njenim suprugom. „Moj muž je završio školu za vulkanizera na Zelenom vencu… Posle toga je došlo do povrede, tu su bila mala deca i morala sam da počnem da radim. Ja sam prihvatila to i ostala do dan-danas. Ne bih se menjala ni za jedan drugi posao, baš ni za jedan, možda se malo umoriš i odmoriš, ali nije to tako strašno“, objašnjava ona.

Kako Veljković kaže, radi od 8 ujutru do 5 popodne, a s obzirom da je 1. aprila počelo menjanje zimskih guma letnjim, kaže da ima posla, da sin nekada pomogne, ali da najveći deo završavaju ona i suprug. Na pitanje koliko se menjanje guma naplaćuje Veljković kaže da sve zavisi od velučine i kvaliteta guma i felni.

Na pitanje kad odlazi u penziju, ona kaže: „Nema meni penzije, sve dok budem bila na nogama ja ću da radim, pa makar da napumpam gume… Mislim da ne mogu da stanem, sto se tiče naseg posla, to je nešto što je navika, što je u prstima“.

BONUS – Turistička mapa Beograda

Turistička mapa Beograda

Tekst: n1info.rs
Foto: n1info.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *