18 Maja, 2024
AktuelnoTurizamZanimljivosti

Restoran u Veroni daje besplatno vino onima koji ostave mobilne dok jedu

Cilj Anđela Lele, vlasnika restorana “Al Kondominio” nedavno otvorenog u Veroni, jeste da podstakne goste da ćaskaju uz obrok umesto da stalno gledaju u telefone, preneo je “Gardijan”.

Lela je rekao da je želeo da otvori restoran koji se razlikuje od drugih.
“Tehnologija postaje problem – nema potrebe da gledate telefon svakih pet sekundi, ali je za mnoge to kao droga. Ovako imaju mogućnost da telefon ostave sa strane i popiju dobro vino”, rekao je Lela.

Gosti restorana koji to odluče odlažu svoj telefon u posebnu kutiju na ulazu i ključ kutije pokažu kelneru koji će im doneti bocu vina.
U kutiju gosti mogu da stave i svoju ocenu obroka a onima čije budu najupečatljivije sledeći put kada dođu biće ponuđen besplatan obrok.

“Gardijan” piše da je uz obećanje besplatnog vina restoran postao popularan među onima koji su spremni na “detoksikaciju” od mobilnih telefona.

“Odgovor je bio veoma pozitivan”, rekao je Lela dodajući da je 90 odsto gostiju izabralo da ostavi telefon u zamenu za vino.

Lela je rekao i da je lepo videti ljude koji razgovaraju jedni s drugima umesto da gledaju slike ili odgovaraju na poruke.

“Al Kondominio” veruje da je prvi restoran u regionu Veneto sa novom inicijativom mada ih ima nekoliko u drugim mestima, ukljujući jedan u Toskani koji gostima daje vaučere ako ostave mobilne telefone.

Tekst: 021.rs
Foto: FabioVerona

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *