14 Aprila, 2024
Na današnji danTurizam

20. marta 2024., sa prolećem, počeo veliki regionalni projekat „Turistička mapa Balkana“

Veliki regionalni projekat „Turistička mapa Balkana“, koji nadilazi etničke i druge podele na ovom poluostrvu i koji se primarno realizuje u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori (zajedničko govorno područje) te delimično u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i na Kosovu, zvanično je počeo sa radom u petak, 15. marta 2024. godine.

Cilj ovog projekta je da na jednom mestu, na portalu Na Drugi Pogled (nadrugipogled.com) objedini turističke prezentacije „svakog dela“ svake od navedenih država (opštine, gradovi, upravni okruzi, kantoni, županije…) što do sada nikada nije urađeno. Ideja je da se kroz „Turističku mapu Balkana“ predstave kulturno – istorijsko nasleđe, prirodne lepote i turističke znamenitosti celog ovog prostora.

Drugi deo projekta predstavlja i prezentovanje ugostiteljskih i drugih  kapaciteta gradova i opština kao nezaobilaznog dela njihove turističke ponude tako da će turisti i posetioci na jednom mestu moći da nađu sve što može da ih zanima ili da im zatreba u određenom gradu ili opštini.

Tekst: Predrag Aleksendrić
Foto: sh.m.wikipedia.org

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *