13 Jula, 2024
AktuelnoZanimljivosti

Amerikanac zaradio više od 90.000 eura kopajući po smeću

Jedan 24-godišnjak je zaradio više od 78.000 funti, što je preko 91.000 eura, kopajući po kontejnerima i preprodavajući blago koje pronađe.

Jonas Fernandez je ubijedio svog oca da mu pomogne da pretura po smeću u svom komšiluku, jer je odlučio da napusti školu. Inspirisao ga je kolega “ronilac po kontejnerima” sa Jutjuba, i sada je to njegov stalni posao.

Jonas je rekao da je tražio brz način da zaradi novac kada je napustio školu i da je sada već uspio da zaradi preko 91.000 eura (78.000 funti) prodajom stvari koje pronađe, na internetu.

Jonas, iz Čikaga, rekao je da bi često poklanjao stvari koje je pronašao prijateljima i porodici, ili čak davao onima kojima je potrebna pomoć u lokalnoj zajednici. Rekao je da nije iz imućne porodice, pa zna kako je kada nemaš mnogo, zato voli da vrati zajednici koliko može.

Jedan od njegovih najvećih pronalazaka bio je veliki paket pun neotvorenih grickalica koji je prikupio više od 7 miliona pregleda na TikTok-u. Jonas je pronašao vintidž torbu koja je prodata za više od 1.000 funti, igračke, elektroniku, zlatnike, nakit i olimpijsku medalju.

Kao produžetak svoje teritorije poslovanja, Jonas takođe provjerava iza prodavnica da vidi šta je izbačeno.

Upozorio je sve koji žele da se bave kopanjem po kontejnerima da se prvo uvjere da su svjesni svog okruženja, da uzmu lampu i da povedu nekoga sa sobom radi bezbjednosti, prenosi Blic.

“Kada se smeće iznese napolje, ono postaje javno vlasništvo i svako može da ga zgrabi”, poručio je Jonas.

Tekst: cdm.me

Foto: youtube.com/WaucondaBrokeBoy

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *