5 Jula, 2024
AktuelnoSrbija

Drugo mesto na svetu i srebrna medalja za košarkašku reprezentaciju Srbije!

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu. Izabranici Svetislava Pešića poraženi su u nedelju u “MOA areni” u Manili od Nemačke rezultatom 83:77. Srbija je osvojila petu srebrnu medalju na velikim takmičenjima otkad se takmiči pod ovim imenom – drugu na Mundobasketu posle 2014. godine. Bila je Srbija veoma blizu junačkog povratka, iako je gubila 78:69 u poslednjem kvartalu, ali neke ključne lopte jednostavno nisu ušle u koš.

Bio je ovo fantastičan turnir za Srbiju, koja je na njemu ispunila mnogo više od prvobitno zacrtanog cilja – plasmana na Olimpijske igre 2024. godine. Košarkaška Srbija mora da bude ponosna na partije koje je Pešićev tim pružio na turniru u Manili i na najbolji način su promovisali srpsku košarkašku filozofiju. Nosila se Srbija sa nepreglednim nizom problema na turniru, a poslednji od njih došao je u uvodnim minutima finala, kada je Ognjen Dobrić povredio skočni zglob.

O tome kako je Srbija doživela uspehe svojih košarkaša najbolje svedoči činjenica da su okupljeni navijači u „MOA areni“ posle poraza Srbije skandirali „Šampioni! Šampioni!“

Tekst: n1info.rs

Foto:  Sport klub

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *