15 Aprila, 2024
AktuelnoHrvatska

Vlasnik vile u Splitu nudi besplatan smještaj i režije kroz cijelu godinu.

OGLAS u jednoj grupi na Facebooku iznenadio je tisuće Hrvata. Vlasnik vile u Splitu nudi besplatan smještaj i režije tijekom cijele godine, i to bez dodatnih troškova. Sve što stanodavac očekuje u zamjenu za to je održavanje bazena i okoliša, javlja Slobodna Dalmacija.

“Besplatan smještaj u zamjenu za održavanje bazena i okoliša za jednu osobu ili par u objektu u predgrađu Splita. Pet mjeseci smještaj u opremljenom studio apartmanu, a ostatak godine u jednom od stanova u objektu. Plaćeni svi režijski troškovi. Mogućnost i dodatne zarade tijekom sezone”, piše u oglasu, gdje je priložena i poveznica koja vodi na spomenuti objekt.

Riječ je o novogradnji izgrađenoj prije šest godina, a smještajne jedinice imaju blagovaonicu, prostor za sjedenje, kuhinju s odgovarajućim kućanskim aparatima, terasu i/ili balkon s pogledom na more, kupaonicu s kadom ili tušem i privatan parking. Uglavnom, sve što je potrebno za ugodno stanovanje, ako ne i više od toga.

“Radi se o objektu koji je namijenjen samo za turizam, tu nitko ne živi. Ja živim u Dubrovniku i želio sam ponuditi opciju besplatnog smještaja u zamjenu za to da netko održava prostor dok mene nema. Imamo domaćice koje se brinu o ovome, no želio bih da tu netko stalno obitava. Prije je tu živjela jedna gospođa koja je, nažalost, preminula. Onda je uskočio prijatelj koji je napustio Hrvatsku radi posla”, objasnio je vlasnik, koji želi ostati anoniman, za Slobodnu.

“Dobro meni, dobro njima”

“Ideja je, dakle, pronaći nekoga tko bi tu živio bez ikakvih dodatnih troškova, ne plaća ništa, ni režije. Mogao bi tu boraviti tijekom cijele godine, 12 mjeseci, osim onih četiri, pet mjeseci kad je objekt popunjen. Tada bih toj osobi ili paru osigurao opremljeni studio-apartman koji je namijenjen osoblju objekta. Zauzvrat tražim da ta osoba pazi na objekt, odnosno da bude odgovorna za njega, s naglaskom na održavanje bazena i vrta”, poručuje.

Kandidata već ima, no prvo mora obaviti razgovore, nakon čega će donijeti odluku. Kaže da bi volio kad bi to bio netko poznat, no također kaže da se ne boji stan dati u ruke nepoznatoj osobi, a objašnjava i zbog čega.

“Priča je zapravo vrlo jednostavna. Kvaka je u tome da ovo ide u moju korist, odnosno moj poslovni interes, stoga je zadovoljstvo obostrano. Dobro osobi koja se useli, dobro meni. Ja sam već 20 godina u turizmu i moram imati povjerenja u ljude. Susreo sam se prije nekoliko godina i s krađom u apartmanu, a vrlo brzo smo otkrili lopova.

Prostor ima kamere, a naravno da će osoba dati svoje podatke, prevencije radi. No smatram da osoba koja ide nešto loše napraviti, ukrasti ili se, recimo, ogluši na jedini uvjet koji sam postavio u oglasu, zapravo radi sama sebi štetu. Ja ću lako naći zamjenu, a oni će teško pronaći bolje uvjete.”

Tekst: index.hr

Foto: Zvonimir Barišin/Pixsell

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *