14 Aprila, 2024
AktuelnoCrna GoraZanimljivosti

Prvu glavnu ulogu Bred Pit je dobio u Jugoslaviji, bio je plaćen 1.523 dolara

Bred Pit ima karijeru u Holivudu dužu od trideset godina i snimio je brojne uspešne filmove u kojima je igrao glavne uloge. Međutim, zanimljivo je da je prvu glavnu ulogu snimio u Jugoslaviji, odnosno na Crnogorskom primorju.

Glumac je rođen u Oklahomi, a 1987. preselio se na Beverli Hils u Kaliforniji. Glumu je studirao šest godina, a 1988. je dobio prvu glavnu ulogu u filmu „Tamna strana sunca“, u kojoj igra mladog Amerikanca koga porodica vodi na Jadran da se izleči od kožne bolesti.

Film je sniman u Kotoru i okolini u leto 1988. godine, a zbog raspada Jugoslavije objavljen je tek 1997. godine.

Film „Tamna strana sunca“ je američko-jugoslovenski film iz 1988. godine u režiji Božidara Bote Nikolića, a scenario su po priči Nikole Jovanovića napisali Endru Horton i Željko Mijanović. Glavne uloge u filmu tumače Bred Pit, Šeril Polak i Gaj Bojd.

U ovom filmu Bred Pit igra Rika Klejtona, mladića koji boluje od retke kožne bolesti, gde uči važne životne lekcije. Njegovu majku igra Milena Dravić, uz ostale glumce Goricu Popović, Sonju Savić, kao i mnoge druge.

Reditelj Božidar Nikolić je od 400 kandidata za glavnu ulogu izabrao Breda Pita. Bio je veoma zadovoljan izborom i plaćen je samo 1.523 dolara za sedam nedelja snimanja uglavnom u Kotoru.

Tekst: n1info.rs

Foto: Printscreen YouTube/ZZTopKotor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *