15 Aprila, 2024
BalkanHrvatska

Policajcima koji su porodili Zagrepčanku uručena medalja Grada

NA DAN Grada Zagreba u Gradskoj skupštini dodijeljena su javna priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama, a među njima su i policijski službenici Policijske uprave zagrebačke Sandi Kraljić, Lucija Kolega i Sonja Jovanović Jurić kojima je medalja Grada Zagreba uručena zbog “pružanja nesebične pomoći te iskazanog plemenitog čina i timskog rada prilikom poroda i skrbi o novorođenom djetetu i majci djeteta do dolaska medicinske službe”.

“Dolaskom na adresu, troje imenovanih policijskih službenika zatekli su buduću majku u vidljivo jakim porođajnim trudovima. S obzirom da je porod već krenuo te da nije bilo dovoljno vremena čekati dolazak hitne medicinske pomoći, isti su bez oklijevanja krenuli s pružanjem pomoći prilikom poroda, koji je uspješno završio rođenjem zdrave djevojčice. Do dolaska medicinske službe policijski službenici brinuli su o novorođenom djetetu i majci djeteta”, piše na službenim stranicama Grada Zagreba.

Podsjetimo, tijekom redovne patrole na potezu od Savskog mosta prema centru policijski službenici i službenice vidjeli su čovjeka koji im je mahao dajući do znanja da mu je potrebna pomoć. Stali su i doznali da se njegova susjeda porađa.

U dvorištu su uočili ženu u visokom stupnju trudnoće. “Odmah smo vidjeli da joj je puknuo vodenjak, primili smo je i odnijeli u dnevni boravak”, ispričali su policajci za Index. Sandi, policajac koji je u službi 12 godina, bio je taj koji je porodio djevojčicu.

Kad je djevojčica rođena, Sandi je uočio da je bebi omotana pupčana vrpca oko vrata. “Nisam htio paničariti, davati majci do znanja da nešto nije u redu. Prstom sam maknuo vrpcu, dijete je zaplakalo i uhvatilo me za prst”, prisjetio se za Index. Policajci su nakon porođaja nastavili odrađivati svoju smjenu, a s majkom su kasnije ostali u dobrim odnosima.

Tekst: index.hr

Foto: Grad Zagreb

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *