23 Oktobra, 2024
BalkanHrvatska

Prodavačica napustila štand s jagodama i kupcima poručila: “Poslužite se sami”

NA ŠTANDU s jagodama uz cestu u mjestu Graberje kraj Ivanić Grada kupce je dočekala neobična poruka. Naime, štand je bio pun jagoda, no žene koja ih prodaje nije bilo.

“Dragi ljudi, molim vas poslužite se sami. Morala sam otići nešto obaviti. Novce, molim, ostavite u kutiji. Hvala. Hvala što kupujete naše jagode. Ako vam se sviđaju dođite ponovo. Vraćam se uskoro”, piše na papiru. Dodala je da je cijena kutije jagoda 2.50 eura.

Za portal lifebuzz.hr prodavačica koja je htjela ostati anonimna objasnila je zbog čega je odlučila vjerovati da će ljudi sami uzeti jagode i ostaviti novac u kutiji.

“Morala sam otići kod stomatologa, a nisam htjela zatvoriti štand. Porukom na papiru sam obavijestila ljude da slobodno uzmu onoliko jagoda koliko im treba, a u posudu sam stavila 15 eura da si mogu razmijeniti veće novčanice.

Kada sam se nakon dva sata vratila, sve je savršeno odgovaralo u cent, a prodale su se sve jagode! Pravo da vam kažem, nisam ni sumnjala. Baš sam vjerovala da će tako i biti”, rekla je gospođa.

“Nadam se da će kroz ovaj neuobičajen slučaj možda netko povjerovati da sam može ono što smatra nemogućim i da vjerujući u dobre ljude stvaramo nove dobre ljude”, dodala je.

Tekst: index.hr

Foto: index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *