19 Juna, 2024
AktuelnoSrbija

Policajci u Novom Sadu prenosili građane preko potopljenih ulica

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su zbog posledica padavina intervenisali na teritoriji Novog Sada, opštine Beočin, kao i u Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu, Šapcu, Rumi i Valjevu.

Vatrogasci-spasioci evakuisali su juče dvoje ljudi sa krova poplavljenog automobila u Partizanskoj ulici u Novom Sadu i još jednu osobu u Kocelevi gde je došlo do plavljenja nekoliko objekata, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako se navodi, pripadnici Sektora za vanredne situacije bili su angažovani na crpljenju vode iz podrumskih prostorija u Rumi, u mestu Čerević, Žablju, Sremskim Karlovcima, Zrenjaninu.

U saopštenju se dodaje da je u Koceljevi došlo do plavljenja desetak kuća, kao i u Valjevskoj Loznici gde je voda prodrla u podrumske prostorije jednog lokala, prenosi Tanjug.

Na društvenim mrežama su objavljeni snimci policajaca u Novom Sadu kako prenose građane preko poplavljenih ulica što je naišlo na masovno odobravanje i pohvalne poruke policajcima, a jedna od njih je glasila: “Nisu svi panduri g**na i nisu svi isti. Momci svaka cast”. 

Tekst: Predrag Aleksendrić

Foto: Twitter/Screenshot

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *