23 Oktobra, 2024
Srbija

Četvrti Oktoberfest u Novom Sadu počinje 18. oktobra na Novosadskom sajmu

Četvrti po redu Oktoberfest u Novom Sadu biće održan 18. i 19. oktobra u Master hali Novosadskog sajma. Novosadski Oktoberfest nastao je po ugledu na najveći i najpoznatiji festival piva Oktoberfest u Nemačkoj i već četvrtu godinu zaredom okuplja veliki broj ljubitelja piva različitih ukusa i proizvodjača, kao i ljubitelja dobre hrane i odlične muzike.

Nakon tri uspešno održana Novosadska Oktoberfesta ovaj festival postao je jedan od najpoznatijih festivala u Srbiji, koji je svake godine do sada okupio više od 15 hiljada posetilaca. Duh Bavarske, najkvalitetnija zanatska piva, veliki broj štandova sa različitim vrstama kobasica i pereca i muzički nastupi nekih od najpopularnijih izvodjača regiona, tokom predstojećeg vikenda okupiće, po četvrti put, veliki broj posetilaca kako iz Srbije, tako i iz stranih država i regiona.

Na ovogodišnjem Novosadskom Oktoberfestu nastupiće Električni orgazam, Jura Stublić i Film, Atomsko sklonište, Dejan Petrović i Big Band, Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, Orthodox Celts, Van Gogh, Zbogom Brus li, kao i mnogi drugi renomirani muzički izvodjači i bendovi iz našeg regiona. I ove godine na Trgu slobode u Novom Sadu biće organizovano zagrevanje pred festival, gde će posetioci moći da uživaju u pivu i muzici u srcu Novog Sada, a tokom trajanja festivala biće organizovana različita takmičenja, među kojima i ono u držanju krigli u muškoj i ženskoj kategoriji, kao i takmičenja amaterskih muzičkih bendova.

Nakon prošlogodišnjeg Novosadskog Oktoberfesta tokom kojeg se popilo preko 35 hiljada litara piva i pojelo više od 5.800 kobasica, očekuje se da će i ovogodišnji festival opravdati očekivanja, ali i nadmašiti prošlogodišnji po broju posetilaca, popijenih piva i pojedenih kobasica. Ulaznice za festival zainteresovani posetioci mogu kupiti na sajtu www.gigstix.com ili na prodajnim mestima Gigstixa.

Tekst: Aleksandra Šipovac

Foto: nshronika.rs

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *