25 Juna, 2024
AktuelnoBalkanSrbija

Beograđani će vozom do Ljubljane stizati za 6 sati

Prema propisima za finansiranje železničkih projekata, Srbija bi za svoju deonicu potencijalno mogla da dobije bespovratna sredstva EU do 50 odsto ukupnog budžeta, ukoliko aplikacija za finansiranje bude uspešna, kaže direktor Transportne zajednice Matej Zakonjsek za Bloomberg Adriju. S obzirom na to da su Slovenija i Hrvatska direktni korisnici EU fondova (strukturnih fondova iz budžeta EU 2020 – 2027), za njih se primenjuju različite smernice.

Podsećanja radi, kao što je Bloomberg Adria već pisala, preliminarne procene Saobraćajnog fakulteta iz Beograda i Saobraćajnog instituta CIP ukazuju da bi modernizacija pruge za brzine od 200 kilometara na sat od Stare Pazove do Šida mogla da košta oko 400 miliona evra, dok bi kroz Hrvatsku koštala 670 miliona evra, a kroz Sloveniju 640 miliona evra.

Dvokolosečna elektrificirana linija između Beograda i Ljubljane je deo nekadašnjeg panevropskog koridora 10 i biće deo budućeg jezgra zapadnobalkanskog koridora. Cela pruga je duga 540 kilometara (110 kilometra u Sloveniji, 320 kilometara u Hrvatskoj i 110 kilometara u Srbiji) i jedna je od glavnih železničkih osovina na Zapadnom Balkanu.

“Troškovi bi zavisili od uspešne prijave za finansiranje i ishoda pregovora između finansijskih institucija. U Srbiji je deonica od (Beograda) Stare Pazove do granice sa Hrvatskom (90 kilometara) u pregovorima sa Evropskom investicionom bankom (EIB). Biće primenjeni svi standardi Transevropske transportne mreže (TEN-T), a građevinski radovi će trajati oko dve godine”, kaže Zakonjsek.

Prema njegovim rečima, najduži deo ove železničke trase prolazi kroz Hrvatsku i trenutno se planira modernizacija nekoliko deonica. Pre svega deonica od 88 kilometara Dugo Selo – Novska biće do 2028. godine nadograđena na brzinu od 160 kilometara na sat. Dok će deonica Okučani – Vinkovci od 131 kilometra biti nadograđena na brzinu od 160 kilometara na sat do 2031. godine.

“U Sloveniji će nekoliko deonica biti modernizovano u narednim godinama. Koridor 10 od Ljubljane do Jesenica i državne granice sa Austrijom trenutno ima jednokolosečnu prugu dužine 72 kilometra. Planiranje drugog koloseka sa nadogradnjom na TEN-T standarde za brzine od 160 kilometara na sat počelo je 2018. godine”, navodi Zakonjsek.

Tekst: rs.bloombergadria.com

Foto: Depositphotos

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *