19 Aprila, 2024
Na današnji dan

Učenici Gimnazije u Mladenovcu dobiće jednu od najmodernijih škola u Srbiji

Učenici Gimnazije u Mladenovcu dobiće jednu od najmodernijih škola u Srbiji. Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu grada raspisao je tender za dogradnju i rekonstrukciju zgrade, koja će biti kompletno sređena “od poda do plafona”.

Projekat podrazumeva sanaciju postojeće zgrade, zamenu podova, fasadne i unutrašnje stolarije, kao i postavljanje termoizolacije na objekat, a predviđena je i dogradnja ulaznog učeničkog hola i izgradnja amfiteatra. Radovi bi trebalo da traju oko deset meseci, pišu Novosti.

“Kada sam, u avgustu 2017. godine došao na mesto direktora zatekao sam školu u kojoj se krov urušio, drugi put od 2003. godine, što je potpuno onesposobilo poslednji sprat za pohađanje nastave”, kaže Aleksandar Cvetković, direktor Gimnazije.

“Prvo smo, po nalogu Građevinske inspekcije, zatvorili poslednji sprat zbog bezbednosti. U sledeće četiri godine uveli smo odeljenje za učenike s posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, a od pre dve godine i odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za sport. Da je to bio pravi potez, govori i činjenica da je broj učenika porastao sa 475 na 611 (od 19 do 24 odeljenja)”, ukazao je direktor.

Cvetković navodi da se škola obratila Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu tražeći adaptaciju, sanaciju i rekonstrukciju zgrade Gimnazije. Posle postupka dobijanja dozvola i pripreme dokumentacije, građevinska dozvola je dobijena 2019. godine. Rok za prijavu je 10. april 2023. godine.

“Škola koja ima ovakve učenike i nastavnike zaslužuje najbolje uslove za rad i u obnovljenoj zgradi će pokazati još bolje rezultate”, ističe Cvetković.

Tekst: b92.net

Foto: b92.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *