24 Jula, 2024
Aktuelno

Proleće u regionu: Sneg u Srbiji i BiH, olujni vetrovi u Hrvatskoj i Crnoj Gori

Region se jutros probudio u pravim zimskim uslovima – sneg je napravio haos u Srbiji, a padavina ima i u delovima BiH, dok vetar pravi probleme u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Delovi BiH osvanuli su jutros pod snegom koji je padao tokom noći, ima ga u Sarajevu i Banjaluci, na Manjači i na putevima na Romaniji. Sneg u aprilu je mnoge iznenadio i očekuje se da će biti kratkog daha. U delovima BiH, Republici Srpskoj i Federaciji BiH, se i danas očekuje oblačno vreme sa povremenim snegom i susnežicom.

U Crnoj Gori je su na snazi narandžasti i crveni meteoalarm. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, danas će duvati vetar umeren do jak, na udare veoma jak, tokom jutra ili prepodneva i olujne jačine, severni i severoistočni, krajem dana u slabljenju.

U južnim predelima Crne Gore biće umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo vreme, dok će na severu biti pretežno oblačno, uz provejavanje slabog snega.

Zbog kako iz Morskog dobra tvrde, jake bure, trajekti kojima gazduje ta firma ni jutros nisu obnovili redovan saobraćaj na liniji Kamenari-Lepetane u Boki Kotorskoj.

U Hrvatskoj orkanski vetar stvara probleme, pa su na snazi zabrane u saobraćaju na mnogim putnim pravcima.

Zbog jake i olujne bure u ulici Obale hrvatske moranirice u Šibeniku došlo je do padanja delova fasade sa zgrade.

U prekidu su brojne trajektne i brodske linije, prenosi portal Index.

Zbog vetra su za sva vozila zatvoreni deonica autoputa A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između Svetog Roka i Posedarja, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, državni put Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Srbija se jutros probudila pod belim pokrivačem a nema nijedne deonice u zemlji u kojoj je sve prohodno. Jutro su obeležile saobraćajne nezgode, vlažan sneg je počeo da obara drveće, pa je jedno palo na dve devojčice u Beogradu, koje su srećom u stabilnom stanju.

U Šumadiji i Jugaozapadnoj Srbiji upaljen je crveni meteoalarm, u Sremu, Beogradu i Pomoravlju narandžasti. Crveni meteoalarm znači da je vreme vrlo opasno a narandžasti da je vreme opasno.

Tekst: telegraf.rs

Foto: klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *