25 Juna, 2024
BalkanCrna Gora

10. moto žurka u Herceg Novom – ne samo druženje već i humanost

Jubilarnu, desetu Moto žurku organizovao je hercegnovski moto klub „Kruzer“ u Domu kulture u Bijeloj, a kao što su to radili i do sada okupljanje su iskoristili za prikupljanje sredstava, ovaj put za lečenje mlade Novljanke Snežane Radović, kojoj je neophodna transplantacija bubrega.

Predsednik ovog izuzetno aktivnog Moto kluba Dejan Dabović objasnio je da je reč o međunarodnoj moto žurci koja okupi ljubitelje dvotočkaša ne samo iz Crne Gore nego i iz regiona, a posle prvih susreta rađaju se neraskidiva prijateljstva pa njihovi programi od godine do godine imaju sve više učesnika. Ovog vikenda u sjajnoj atmosferi, uz odličan bend iz Ulcinja MILF hanters družili su se članovi tridesetak klubova iz Srbije, Crne Gore, Rusije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske…

Osim manifestacija “Moto Deda Mrazevi” kada sa poklonima posete štićenike Dečijeg doma Mladost u Bijeloj, učešća u akciji “Torta za osmeh”, članovi Moto kluba „Kruzer“ redovno su među dobrovoljnim davaocima krvi i podrška su svim humanitarnim akcijama koje drugi organizuju. Dabović ističe da se 18 godina trude da razbiju stereotipe i predrasude prema motoristima, koje povezuje samo ljubav prema motorima, putovanjima i druženjima. Hercegnovski moto klub deluje od 2005. godine, najstariji je i možda najbrojniji u Crnoj Gori, a uz sve pomenute akcije i martovsku moto žurku organizatori su velikog trodnevnog moto skupa koji se održava poslednjeg vikenda u avgustu, a ocenjen je kao jedan od boljih u regionu. Ove godine, deseti moto skup biće održan od 25. do 27. avgusta.

Tekst: novosti.rs

Foto: novosti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *