22 Oktobra, 2024
BalkanBosna i Hercegovina

Mjuzikl “Kosa” nakon 30 godina ponovo u Sarajevu

U srijedu, 22. juna sa početkom u 19:30 sati na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će upriličena Gala večer baleta, u sklopu koje će solisti i ansambl Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo izvesti baletne numere na muziku najpoznatijih kompozitora 19. i 20. stoljeća.
Koreografiju i režiju potpisuje Ivan Salonski.

Ulaz je slobodan.

U petak, 24. juna sa početkom u 20:30 sati na Pozorišnom trgu Susan Sontag, održat će se premijerno koncertno izvođenje mjuzikla “Kosa” u sklopu programa festivala “Kultura na ulice!” Narodnog pozorišta Sarajevo.

Narodno pozorište Sarajevo u saradnji sa “Broadway Across Borders BiH” i Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u BiH, na bh. scenu ponovo donosi broadvejski mjuzikl “Kosa” koji će nakon 30 godina biti ponovo izveden u Sarajevu.

U novoj izvedbi mjuzikla “Kosa” učestvuju umjetnici i solisti uz fenomenalni hor Opere NPS, Sarajevsku filharmoniju i bend Muzičke produkcije BHRT-a.

Iako poznat kao legendarni mjuzkl Miloša Formana, originalna predstava “The American Tribal Love-Rock Musical”, poznatija pod skraćenim naslovom “Kosa” (Hair) prvi put je odigrana 11 godina ranije, 1967. na Brodveju. Dijalog i stihove pisali su Džerom Ragni (Gerome Ragni) i Džejms Rado (James Rado), dok je muziku kompozirao Gart Mekdermot (MacDermot).

Tekst: avaz.ba

Foto: avaz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *